אם זאת הפעם הראשונה שאתם מכינים את נתח הבשר היפהפה הזה, הגעתם למקום הנכון. סביר להניח שאתם מחפשים מידע על עישון בריסקט, הנתח הכי עסיסי וטעים שיש בנמצא, ובדיוק בשביל זה הגעתם לפורטל סמוקיט. קראו ולמדו יחד איתנו את כל מה שצריך לדעת על עישון אחד הנתחים הכי פופולריים בתחום הבשרים המעושנים.
אז נתחיל עם היסודות כמו מהו והיכן קונים אחד, ומשם נתקדם אל כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לעשן בריסקט כמו מומחים.
המון אנשים אוהבים בריסקט, כי הוא בהחלט אחד הנתחים הטעימים ביותר בבקר, ואחד הנתחים המבוקשים (והמורכבים) ביותר לעישון. תהליך העישון אולי קצת ארוך, אבל ההשקעה משתלמת לחלוטין. אתם הולכים ללמוד צעד אחר צעד כדי שתוכלו לעשן את הבריסקט שלכם כמו מומחים, ואנו נלווה אתכם לאורך כל התהליך, מהתחלה ועד שהבריסקט המעושן והטעים יונח אצלכם בצלחת.
קודם כל, מה זה בריסקט?
בריסקט הוא למעשה שם אחר לחזה בקר (המוכר גם כנתח מספר 3), בארץ מתחיל לתפוס מקום של כבוד בזמן שבארה"ב הוא כבר ממש קונצנזוס, זה נתח מעולה שיעניק את התמורה המלאה ביותר להשקעה שלכם. זה נתח קשה יחסית ולכן הוא דורש בישול מעט ארוך יותר, כדי להתרכך. לבריסקט יש מלא רקמות חיבור, אשר משפיעות על המרקם שלו והופכות את הטעם שלו לייחודי ומעט שונה.
אפשר למצוא אותו בכל קצבייה או בסופרים, הוא מוכר בשמות שונים כמו נתח מספר 3/ברוסט/חזה בקר והמחיר שלו נע בין 30 – 70 ש"ח.
הבריסקט מחולק לשני חלקים:
- פלאט (Flat) – זהו החלק עם פס השומן החיצוני, אך הוא נחשב לפחות שומני. זהו חלק נפוץ יותר בעיקר כי יותר קל לפרוס אותו בצורה יפה כשהוא מוכן.
- פוינט (Point) – חלק זה מלא בשומן והטעם שלו עשיר יותר. מכיוון שהוא נראה מעט פחות נקי ומסודר, הוא פחות פופולרי.

מאיזה חלק של הפרה מגיע הבריסקט?
הוא נמצא בתחתית חזה הבקר, והוא נחשב לנתח קשה ביחס לנתחים אחרים. הסיבה לכך היא המיקום שלו. חזה הבקר הוא סט של שני שרירים חופפים שעוברים לאורך חזה הפרה והוא עובד קשה, הוא נמצא בתנועה כמעט מתמדת, בכל פעם שהפרה מתרוממת מהאדמה, הולכת או רצה היא משתמשת בשריר הזה. השימוש הקבוע בשריר, הוא שהופך את הנתח הזה לקשה יותר.
האיכויות של הנתח הופכות אותו למושלם עבור בישול ארוך ואיטי, כמו למשל במעשנה. הטמפרטורה הנמוכה והיציבה והחשיפה לעשן, מרככית את השריר, מפרקת את רקמת החיבור שלו ואוטמת את הטעמים הבשרניים והעשירים שלו. אם אי פעם אכלתם בריסקט טוב באמת, סביר להניח שתפנטזו על הפעם הבאה שתזכו לעשות זאת שוב.
קחו בחשבון, הבריסקט מלא ברקמות חיבור עשירות בחלבון ושומן ולכן הוא ממש לא מתאים לצלייה קצרה, כמו סטייק למשל. אלא רק לבישול ארוך. אם תצלו אותו מהר, הוא יהיה צמיגי כמעט כמו סולייה, אז כדאי שלא.
איפה ניתן לקנות?
בריסקט הוא נתח יחסית גדול, הוא נמכר ללא עצמות במשקל שנע בין 3 ל- 10 ק"ג. אתם יכולים ללכת אל הקצב שאליו אתם בדרך כלל הולכים ולבקש ממנו את הנתח השלם, או את אחד משני החלקים שלו, הפלאט או הפוינט. ברוב המקרים, הקצב המקומי יוכל להשיג לכם את הנתח שתרצו. השלב הבא הוא ללמוד כיצד מעשנים אותו כדי שבאמת תדעו מה אתם עושים, ותוכלו להשיג את התוצאות הכי טובות.
מה השלב הבא?
למדו איך לעשן בריסקט כמו המקצוענים
הצטרף לדיון