מעשנת ביצה ירוקה היא מנגל פחם מקרמיקה בסגנון קמאדו, ואחת מסוגי המעשנות המוצלחות ביותר שקיימות בשוק, בעיקר בגלל שהיא יכולה להפוך כל נתח בשר פשוט לכל כך טעים ונימוח בפה, עד שתהיו המומים מהתוצאה. בנוסף, היא ממש יפה ותראה טוב במיוחד בגינה שלכם.
אם להודות על האמת, בהתחלה הפעלת מעשנת ביצה ירוקה עשוי להיראות מעט מאיימת, אבל ברגע שתלמדו את היסודות, תוכלו להכין את הבשר המעושן הכי טעים שאי פעם אכלתם. אבל… כדי שלא רק תעמוד בחוץ אלא שבאמת יהיה לה שימוש, ואפילו שימוש תדיר, אספנו לכם כמה טיפים וטריקים, שיעזרו לכם להוציא ממנה ביצועים מדהימים.
הטיפים והעצות שמרוכזים במאמר הזה אומנם מתאימים למעשנת ביצה ירוקה, אך הם יהיו רלוונטיים לכל גריל מעשנה בסגנון קמאדו.
מוכנים להתחיל? הנה כמה טיפים מועילים
- התחילו תמיד עם מעשנה נקייה – הסירו לחלוטין את האפר כדי שהאוויר יוכל לזרום בחופשיות, מהבסיס התחתון ועד לאש, ערבבו את הפחמים שנותרו כדי שהאפר יפול לבסיס המעשנה ויהיה קל לנקות אותו בקלות.
- השתמשו תמיד בגושי פחם טבעיים ואיכותיים.
- השתמשו בכמות גדולה יותר של פחם עבור בישול ארוך – המשמעות של יותר פחם היא פחות זרימת אוויר וטמפרטורה נמוכה יותר, שיהיה לכם קל לווסת לאורך העישון.
- השתמשו בכמות קטנה יותר של פחם לצלייה בחום גבוה – כמות קטנה יותר של פחם תאפשר לחמצן לזרום ותהפוך את הגריל לחם ומותאם יותר לצריבה בחום גבוה.
- שלבו בין עצים לפחמים – עשו זאת בעיקר עבור צלייה בחום גבוה, כדי לצרוב סטייקים ונתחי בשר מסוגים שונים.
- השתמשו בבולי עץ גדולים יותר עבור עישון ארוך – ככל שהעצים גדולים יותר הם ישרפו לאט יותר ויחזיקו מעמד לאורך זמן.
- אל תשתמשו בנוזל להדלקת פחמים – כדי להדליק את הפחמים השתמשו במדליק חשמלי שעובד על טמפרטורה גבוהה, כל זה כדי לא להשתמש בחומרים כימיים שיכולים להשפיע על טעם הבשר.
- בעת עישון איטי בטמפרטורה נמוכה עליכם להעלות את הטמפרטורה בקצב איטי – אם המעשנה תתחמם מדי, יהיה קשה להוריד את הטמפרטורה בגלל הבידוד הקרמי.
- הוסיפו תבנית עם מים למעשנה בעת העישון – המים מוסיפים לחות לאוויר, והלחות טובה לבשר וגם מקלה מעט על הניקוי בתום העישון. אתם יכולים להשתמש בתבנית אלומיניום חד פעמית או בתבנית רב פעמית מנירוסטה, שגם תעבוד מצויין.
- התחילו עם מים חמים – מלאו את התבנית במים חמים, כדי שהמעשנה לא תתקרר בזמן שהטמפרטורה מטפסת.
- שימו לב שהמים בתבנית לא מתאדים – עליכם לעקוב אחר כמות המים ולהוסיף עוד במידה שהמים התאדו, הוסיפו רק מים חמים.
- סגרו את המכסה של המעשנה תמיד – מעשנת ביצה ירוקה מעוצבת לבישול עם מכסה סגור, אם המכסה יהיה פתוח, הטמפרטורה תעלה מהר מדי.
- כדי להעלות או להנמיך את הטמפרטורה במעשנה עליכם לשחק עם פתחי האוורור – רק פתחו או סיגרו את פתח האוורור לזמן קצר בכל פעם והמתינו. כך תוכלו לשמור על הטמפרטורה בשליטה, לפי הצורך.
- עקבו אחר הטמפרטורה של המעשנה והטמפרטורה הפנימית של הבשר באמצעות מדחום איכותי.
- יש מעשנות המאפשרות לשמור על טמפרטורה קבועה באמצעות מכשיר לבקרת טמפרטורה- אם יש לכם בקר טמפרטורה תוכלו לשלוט בטמפרטורת המעשנה אפילו מרחוק.
- עדיף לא לסמוך בעיניים עצומות על המדחום המובנה של המעשנה – כדאי מאוד לשלב גם מדחום נוסף, רק כדי להיות שקטים.
- נקו את הרשת של הגריל מיד לאחר השימוש במקום להמתין לפעם הבאה – קל יותר לנקות את הרשת כשהיא עדיין חמה.
- עשו שימוש חוזר בפחמים – אם נשארו לכם פחמים במעשנה לאחר שסיימתם את העישון, ותרצו להשתמש בה שוב, אתם תמיד יכולים להשתמש בשאריות ולהוסיף לפחמים הישנים במקביל פחמים חדשים.
- כאשר רואים עשן דולף החוצה מצד המכסה – זה סימן שהגיע הזמן להחליף את אטם המכסה.
- השקיעו באביזרים חיוניים עבור עישון במעשנת ביצה ירוקה – כך תוכלו להפוך את התוצאות לטובות עוד יותר ואת העישון לחוויה שאין שנייה לה.
יש לכם שאלות? שאלות נפוצות על מעשנת ביצה ירוקה
- כיצד אפשר להוסיף עוד פחם במהלך עישון ארוך? ברוב המקרים לא צריך להוסיף עוד פחם למעשנת ביצה ירוקה, תלוי באופי העישון. אם יש כמות גדולה של פחמים ובולי עץ היא אמורה להספיק לעישון איטי של 18 שעות בחום נמוך.
- אפשר לעשות עישון קר עם מעשנת ביצה ירוקה? ברור! העלו את הטמפרטורה לאט לאט ל- 93 מעלות. בינתיים מלאו תבנית אלומיניום גדולה בקרח והניחו אותה על הקונבקטור, את האוכל הניחו על הרשת של הגריל מעל הקרח.
- כמה עולה מעשנת ביצה ירוקה גדולה? המחירים נעים בין 4000-16000 ש"ח (תלוי בגודל ואבזור), בדקו בחנויות שונות כדי לקבל הצעת מחיר רשמית.
- האם אפשר להשתמש מחדש בפחמים? כן בהחלט אפשר. אפשר לשלב בין הפחמים שנשארו לבין פחמים חדשים כאשר רוצים להשתמש במעשנה שוב.
- האם אפשר לבשל בחום עקיף במעשנת ביצה ירוקה? הקונבקטור, שמגיע עם מעשנת ביצה ירוקה, הוא אביזר שיכול להציב מחסום בין האש לאוכל, ניתן להשתמש בו כדי לבשל את הבשר בחום עקיף.
הצטרף לדיון