אם אתם מחפשים לקנות מעשנת אופסט, יכול להיות שנתקלתם במושג Reverse Flow (בתרגום חופשי – זרימה הפוכה). 

חברות שמייצרות מעשנות אופסט טוענות שהעיצוב המעולה של מעשנות הפועלות על שיטת ה- Reverse Flow מאפשר חלוקת חום אחידה יותר ותוצאות בישול טובות יותר. 

המשיכו לקרוא על סוג זה של מעשנות, על היתרונות והחסרונות שלהן, כדי להבין אם זהו סוג המעשנה שמתאים לכם. 

מעשנת אופסט Reverse flow

כיצד פועלת מעשנת אופסט מסוג Reverse Flow?

במילים פשוטות, מעשנת אופסט Reverse Flow היא שדרוג של מעשנות האופסט הסטנדרטיות, שפועלות על שיטת ה- Direct Flow. רוב מעשנות האופסט שוכבות ולא עומדות, כאשר תיבת האש נמצאת בצד של המעשנה והארובה ממוקמת בצידה השני. 

כאשר תיבת האש ממוקמת מחוץ לתא הבישול, יותר קל להגן על האוכל שאתם מעשנים מפני החום הישיר של האש. בנוסף, בזכות המיקום של הארובה, ניתן למקסם את החשיפה של המזון לעשן. 

לעומת מעשנות הזרימה הישירה, במעשנת אופסט שמבוססת על עיקרון הזרימה ההפוכה, הארובה נמצאת באותו המקום של תא האש. מעבר לכך בחלקו העליון של תא העישון יש פלטת ברזל אטומה המאפשרת מעבר צר של אוויר חם ועשן לתוך תא העישון ומשם אל הארובה שנמצאת בצדו השני של המעבר. 

המבנה הזה של המעשנה יוצר שוויון בטמפרטורות בשני הצדדים של תא העישון ומעבר יותר אחיד של עשן, בזמן שהוא עושה את דרכו אל הארובה. מה גם שפלטת הברזל החוצצת, מגנה על המזון שאתם מעשנים מהחום הישיר של האש ומקררת את העשן עד ליצירת טמפרטורה פנימית הרבה יותר קלה לניהול, במיוחד אם אתם בוחרים בעישון קר. 

מה היתרונות של מעשנת אופסט מסוג Reverse Flow?

על פניו נדמה כי היתרונות של מעשנת אופסט, שפועלת בשיטת הזרימה ההפוכה, מתעלים על היתרונות של מעשנת אופט בזרימה ישירה. אך במציאות לשני הסוגים יש יתרונות וחסרונות שכדאי לבחון לפני שמגיעים להחלטה.

יתרונות:

  • השימוש בפלטת ברזל יוצר חלוקה מאוזנת יותר של עשן.
  • הבידוד שמציעה פלטת הברזל מסייע ליצירת טמפרטורה פנימית אחידה יותר.
  • כאשר ישנה אחידות ועקביות בטמפרטורה הפנימית אין צורך להפוך את הבשר במהלך תהליך העישון.
  • פלטת הברזל משמשת גם לצלייה, היא צולה את השומן שמופק מהבשר שנמצא למעלה ומוסיפה לטעם. 
  • הטמפרטורה הפנימית פחות נוטה לעלות כאשר מוסיפים יותר דלק, כך שחוזרים לטמפרטורת הבישול הרצויה מהר יותר לאחר שפותחים את המכסה. 

חסרונות:

  • זרימת האוויר מקשה יותר על צליית הבשר באופן ישיר.
  • מעשנות זרימה הפוכה פחות חסכוניות בדלק לעומת מעשנות רגילות.
  • בגלל העיצוב והתוספת של פלטת הברזל, למעשנות המבוססות על שיטת הזרימה ההפוכה לוקח יותר זמן להגיע לטמפרטורת הבישול. 
  • בחלק מהדגמים פלטת הברזל מרותכת למעשנה מה שמקשה על הניקיון.

האם מעשנות אופסט מסוג Reverse Flow באמת טובות יותר?

כפי שאתם יכולים לראות, הן למעשנות אופסט מסוג Reverse Flow והן למעשנות אופסט סטנדרטיות יש יתרונות וחסרונות. עם זאת, במצבים מסוימים, אחד העיצובים של מעשנות אלו יכול להתגלות כשימושי יותר לעומת האחר. 

אם אתם חדשים בתחום העישון, או שאתם רק רוצים טמפרטורה עקבית יותר, אשר לא דורשת בייביסיטר לאוכל בפנים, אז מעשנת אופסט בזרימה הפוכה תספק לכם טמפרטורת בישול אחידה יותר מבלי שתצטרכו להפוך את הבשר לאורך תהליך העישון.

לעומת זאת, אם אתם מעשנים מנוסים יותר, ייתכן תרצו להשתמש בטמפרטורות השונות בתוך תא העישון כדי לעשן סוגים שונים של מזונות תחת קורת גג אחת. 

לכן עליכם להחליט איזה סוג של מעשנה טובה לכם יותר באופן אישי בהתבסס על הצרכים שלכם. 

ולסיכום,

מעשנת אופסט Reverse Flow תהיה בחירה מעולה אם אתם רוצים מעשנה עקבית ואמינה שבאמת ממקסמת את חשיפת האוכל שלכם לעשן.