בשנתיים האחרונות נייר קצבים הפך לאביזר חובה לכל מעשן בשרים מתחיל ועד למתקדמים שבינינו.
אם אתם קצת מבולבלים לגבי כל הרוח והצלצולים סביב חתיכת נייר, ​​אל תדאגו!

במאמר זה נפרט בדיוק מהו נייר קצבים, למה הוא משמש, מדוע הוא חלופה פופולרית לנייר כסף.

מדוע בקהילת מעשני הבשר אובססיביים לנייר קצבים?

לפני שנבדוק מדוע חובבי עישון התחילו להתלהב מנייר קצבים, עלינו לקבל מושג טוב יותר במה מדובר.
נייר קצבים ורוד הוא נייר עבה עם תוספת פנימית שמגבירה את חוזק הנייר כשהוא ספוג בלחות.
אותה תוספת פנימית לדף נייר עבה וחזק מלכתחילה, אומרת שאתם יכולים לעטוף בנייר הקצבים בשר גולמי מבלי שהוא יהפוך לגוש נוזלי כשאתם לוקחים את הבשר ממקום למקום.

אז מתי אפשר להשתמש בו?

בכל הנוגע לעישון בשרים, נייר קצבים הוא בהחלט אלטרנטיבה לרדיד האלומיניום המשמש באופן מסורתי לעיטוף בשר. 
בדרך כלל חובבי העישון עוטפים בשר כמו בריסקט או אסאדו ובכלל בשרים בדורשים זמן עישון ארוך כדי למנוע מהם לאבד לחות לקראת סוף זמן הבישול. זה עוזר לשמור על הבשר רך ועסיסי.

שלא כמו נייר כסף, נייר קצבים מאפשר לבשר "לנשום" מעט, ולחלק מהלחות לברוח כדי למנוע מהבשר להיות עיסתי ולהכניס יותר מהטעם המעושן.
ניתן גם להשתמש בנייר קצבים לעטיפת בשר למניעת קירור ואידוי, מה גם שבשר עטוף מתבשל מהר יותר, וזה נוח, אם אתם צריכים להכין בריסקט מעושן בתזמון צפוף יותר.

עטיפת הבשר יכולה להאט את התפתחות הבארק בחלקו החיצוני של הבשר. זה יכול להיות שימושי מאוד אם הנתחים התבשלו קצת מהר מדי ואתם חוששים שהקרום עלול להפוך לכהה מדי.

 היזהרו מעיטוף מוקדם מדי של הבשר, מכיוון שהעיטוף יכול למנוע מהבשר לפתח את אותו קרום טעים וטעמי עישון מורגשים יותר.

מדוע להשתמש בנייר קצבים במקום בנייר כסף?

הסיבה העיקרית לכך שנייר קצבים הפך לפופולרי יותר בקרב קהל המעשנים, שבכל הנוגע לעטיפת בשר, יש לו יתרונות מסוימים על פני נייר אלומיניום:

  • עטיפת בשר בנייר כסף יוצרת סביבה אטומה מאוד השומרת את החום סביב הבשר ועלולה לגרום לאידוי יתר. 
  • אידוי יתר מתרחש כאשר יותר מדי לחות נלכדת יחד עם הבשר בזמן שהוא מתבשל, והופכת אותו לעיסה חסרת מרקם.
  • עם נייר קצבים לא ניתן לעטוף את הבשר צמוד מידי וזה הופך אותו למאוורר יותר בהשוואה לנייר כסף, מה שמסייע לשמור על לחות ורכות של הבשר מבלי שהוא יהיה ספוג בכמות נוזל גדולה מדי.
  • נייר קצבים גם אינו מחזיר את החום, כך שלא תצטרכו להתאים את זמן הבישול כדי לפצות על כך, כפי שהייתם עושים עם נייר כסף.

למה נייר קצבים הפך לכל כך פופולרי פתאום?

אחת הסיבות לכך שנייר הקצבים הוורוד הפך לפופולרי בכל מקום היא בזכות השף והבעלים של מסעדת פרנקלין BBQ, אהרון פרנקלין, שזכה בפרס ג'יימס בירד.

המסעדה של אהרון פרנקלין התפרסמה בזכות איכות הבשר על המנגל שלה והאורך של התור בו תצטרכו לעמוד, כדי לטעום מאותו בשר. 

אהרון פרנקלין עוטף את הבשר שמכין בנייר קצבים, מסורת מאחד המורים שלו לאורך הדרך, שהיה הבעלים של מסעדת ברביקיו אייקונית. כאשר התפשטה השמועה על הבשר המדהים של אהרון, אנשים לקחו השראה מהשימוש שלו בנייר קצבים והחלו להשתמש בו בעצמם.

עולם עישון יכול להיות די מונע ממגמות וטרנדים ואם אנשים רואים מישהו שהם מכבדים עושה משהו מסויים, הם מתחילים לעקוב אחריו ודי מהר כולם יעשו זאת גם.

מהו נייר קצבים בדיוק?

כדי לדייק לרגע, נייר קצבים מיוצר מעיסת עץ אורן שמאושרת על ידי ה- FDA. הנייר בצבע ורוד מכיוון שאינו מולבן, בניגוד לנייר הקצבים הלבן המסורתי יותר.

נייר סטייק

נייר סטייק דומה מאוד לנייר קצבים, אך ישנם כמה הבדלים קריטיים. נייר סטייק עבה וכבד יותר מנייר קצבים מכיוון שהוא משמש לרוב לאחסון בשר או לתצוגה.

אם אתם מחפשים נייר קצבים, אל תקנו בטעות נייר סטייק. זה מוצר אחר לגמרי שלא ייתן לכם את התוצאות שאתם מחפשים.

נייר אפרסק

לעיתים נייר קצבים מכונה גם "נייר אפרסק". מבחינה טכנית, נייר אפרסק הוא סוג מסוים של נייר סטייק, אז שימו לב שהמוצר שאתם קונים הוא אכן נייר הקצבים הוורוד והדק יותר.

למרות הדעה הרווחת, נייר זה אינו מכיל תמצית אפרסק וכדי לייצר אותו לא נעשה שימוש בעץ אפרסק כבסיס.

איפה ניתן לרכוש נייר קצבים?

חנויות שמוכרות מעשנות וציוד, אטליזים ואצל יבואנים פרטיים

בגלל העלייה המטאורית בפופולריות שלו, נייר הקצבים זמין כעת הרבה יותר ממה שהיה לפני כמה שנים.

יש סיכוי טוב שחנות האונליין המועדפת עליכם לאביזרים מוכרת נייר קצבים, ואם לא, אתם במרחק חיפוש מהיר מחנות שכן עושה זאת.

לא משנה באיזה מותג תבחרו, זכרו לחפש נייר קצבים שמאושר על ידי ה- FDA.

אם תרצו אתם יכולים להגיע ישירות לרכישת המוצרים הבאים באתר KSP (גילוי נאות: זהו לינק שותפים ורכישה דרכו תזכה אותי בעמלה, אל דאגה! עמלה זו לא משפיעה על המחיר הסופי שלכם)

עטפו את הבשר שלכם

אז הנה, נייר קצבים הוא אלטרנטיבה טובה שמקטינה את החסרונות הקיימים בעטיפת בשר במהלך הבישול או אחריו.

שלא כמו נייר כסף, שימוש בנייר קצבים נותן ללחות לברוח, ומונע אידוי יתר, תוך הגנה על הבשר מפני ההשפעה המלאה של המעשנה.