כשמדובר במעשנות, חברת טרייגר נמצאת בחוד החנית. משנת 1986, כשג'ו טרייגר המציא את הפטנט החדש הזה ועד היום, טרייגר זהו המותג הנמכר ביותר של מעשנות.
במדריך מפורט זה, נסקור את הדגמים החדשים ביותר, נבחן את ההבדלים בין האפשרויות הקיימות ונעמיד בשורה אחת את המעשנות של טרייגר עם המתחרים.
מעשנה חדשה מבית טרייגר תדרוש השקעה כלכלית, לכן רגע לפני שאתם קונים דגם כזה או אחר, כדאי שתעשו מעט סקר שוק, במיוחד כאשר יש כל כך הרבה מותגים שמייצרים מעשנות באיכות מעולה.
ואם אתם רוצים המלצה חפוזה – דגם Traeger Pro 575 מציע תמורה מעולה עבור רוב האנשים.
המאפיינים של מעשנות מבית טרייגר
קניית מעשנה מבית טרייגר זו משימה שעשויה להתגלות כמאוד מבלבלת, עם כל כך הרבה שנים בתחום, יש לחברה המון דגמים וגרסאות שונות של מעשנות.
כרגע, לחברת טרייגר יש 3 סדרות עיקריות של מעשנות והן:
- סדרת Traeger Pro – האופציה הפופולרית ביותר לטווח הביניים כוללת טכנולוגיית Wi-Fi לאפליקציית Traeger
- סדרת Traeger Ironwood – עליית מדרגה מסדרת Pro, המציעה מידות מעט גדולות יותר וטכנולוגיה חדשה ומיוחדת המכונה DownDraft Exhaust ו- TRU convection כדי לעזור לייעל את זמני הבישול. דגמים אלו כוללים גם את כפתור ה- Super Smoke, כאשר לוחצים עליו ניתן להגביר את ייצור העשן.
- סדרת Traeger Timberline – האופציה הגדולה והיקרה ביותר, כאשר אתם יכולים לבחור בין 850 (2,160 ס"מ) או 1,300 (3,300 ס"מ) אינצ'ים רבועים של שטח בישול. בסדרה זו אתם מקבלים את כל התכונות של טכנולוגיית Ironwood plus המאפשרת לכם לפקח על המעשנה שלכם דרך אפליקציה.
בכל דגמי 2019 של Traeger המספר בשם המוצר מתייחס למשטח הבישול, כך לדוגמא, ל- Pro 780 יש שטח בישול בגודל 780 אינץ' (1,980 ס"מ).
כדי לעזור לכם להחליט איזו מעשנה של טרייגר הכי תתאים לכם, ריכזנו עבורכם חוות דעת על כמה מהדגמים המובילים.
הדגמים הטובים ביותר של מעשנות טרייגר
1. מעשנת בשר וגריל Traeger Pro 575
טרייגר פרו זהו הדגם הפופולרי והנמכר ביותר של החברה. הוא זמין בשני גדלים, אחד מהם הוא 575 (הכוונה ל- 575 אינץ'). בדגם פרו 575 יש מספיק מקום כדי לעשן בשר שיספיק לכמות גדולה של אנשים.
השינוי הגדול שהחברה ביצעה כבר בשנת 2019 הוא הוספת טכנולוגיית ה- Wifi למערך סדרת ה- Pro. תכונת 'WiFIRE' זו מאפשרת לכם לחבר את הגריל שלכם לאפליקציית Traeger ייעודית ולשלוט בו מכל מקום שיש לכם חיבור לאינטרנט.
דגם זה הוא הדור החדש של מעשנות וגרילים – D2, מה שמציע לכם המון יתרונות, החל בהפעלה מהירה של הטורבו כדי להתחיל לבשל במהירות, דרך שליטה מלאה במהירויות הזרמת שבבי העץ ועד לשליטה במהירות המאוורר, כך שתוכלו לשלוט על הטמפרטורה, החום והעשן בתוך המעשנה בקלות.
בנוסף, דגם זה מתהדר בפיקוד דיגיטלי חכם אשר מודד את הטמפרטורה בכל רגע נתון, ושומר על פיזור חום אחיד. וכל זאת בשליטה מהטלפון הנייד בעזרת אפליקציה.
דבר אחרון שעליכם לקחת בחשבון הוא שסדרת Pro לא מגיעה עם חיישן מפלס שבבים אבל ניתן לרכוש אותו בנפרד.
מפרט טכני:
שתי קומות של רשתות צלייה – שטח צלייה כולל 0.37 מ”ר
מידות רשת תחתונה: 56X48 cm
מידות רשת עליונה: 56X18 cm
קיבולת תא שבבים” 8 ק”ג
BTU 36,000
גובה 135 ס”מ
רוחב 104 ס”מ
עומק 69 ס”מ
משקל 58 ק”ג

2.מעשנת בשר וגריל Traeger Ironwood 650
סדרת Ironwood היא תוספת חדשה למערך הגרילים של Traeger. גם בסדרה זו ישנם שני דגמים זמינים: 650 (1,651 ס"מ) או 885 (2248 ס"מ) אינצ'ים רבועים, כאשר באפשרותכם ליהנות מגריל גדול יותר מסדרת המקצוענים, אך ללא קפיצת המחירים הגדולה כמו שקורה בסדרת Timberline.
מבחינה עיצובית, Ironwood דומה לסדרת Timberline היקרה יותר, ואתם מקבלים גם כאן את התכונות 'DownDraft Exhaust' ו- 'TRU Convection' שבעבר היו ייחודיות ל- Timberline. מערכת דאונדראפט תחסוך בשבבים ע"י מניעת איבוד חום, תשפר את אחידות החום ימינה ושמאלה ולמעלה למטה – כי אין שאיבה אוטומטית לכיוון הארובה. כל זה מאפשר את הסופר סמוק – דבר שלא יעבוד במבנה גריל ללא דאונדראפט.
דגמי איירונווד כוללים חיישן מפלס שבבים שיעזור לכם לשלוט על כמות השבבים בתא, זה עוזר מאוד בעישונים ארוכים כמו בריסקט או אסאדו.
דגם זה כולל גם תכונות שימושיות נוספות שהופכות את השימוש בו לידידותי וקל, כמו תכנות מלא של הגדרות בישול בהתאמה אישית באמצעות לוח הבקרה הדיגיטלי או האפליקציה וחימום מהיר במיוחד, הגעה לטמפרטורה מקסימלית תוך 15 דקות!
היתרונות של Ironwood 650:
- מדף תחתון מתכוונן – את המדף התחתון ניתן למקם קרוב לתא הבעירה עבור בישול קצר וצריבה מקסימלית או להגביה אותו עבור בישול ארוך ועישון.
- בידוד טוב יותר – Ironwood מאופיין עם שכבת נירוסטה כפולה לבידוד טוב יותר ובקרת טמפרטורה.
ובמשפט אחד לסיכום, סדרת Ironwood ממוקמת בין סדרת ה- Timberline היקרה יותר לסדרות ה- Pro הבסיסיות הקטנות יותר.
מפרט טכני:
שתי קומות של רשתות צלייה – שטח צלייה כולל 0.42 מ”ר
מידות רשת עליונה
56X27 cm
מידות רשת תחתונה
56X48 cm
קיבולת תא שבבים:9 ק”ג
גובה 120 ס”מ
רוחב 114 ס”מ
עומק 66 ס”מ
משקל 66 ק”ג

3. מעשנת בשר וגריל Traeger Timberline 1300
סדרת ה- Timberline היא האחרונה והגדולה ביותר מבין כל הסדרות של חברת Traeger, והדבר בא לידי ביטוי גם במחיר.
סדרת טימברליין הושקה כבר בשנת 2017 עם כמה וכמה מאפיינים ייחודיים. השנה חלק מהמאפיינים האלו עשו את דרכם גם אל דגמי טרייגר זולים יותר, כך שסדרה זו אינה ממש מרשימה, כפי שהיתה בעבר. אך עדיין ישנם כמה שיפורים בולטים לעומת סדרות אחרות. כמו למשל שטח בישול עצום של 1300 אינץ' (3,302 ס"מ).
דגמי טימברליין השונים כוללים חיישן מפלס שבבים המאפשר שליטה בצריכת שבבי העץ. תכונה שימושית זו מאפשרת לכם לעקוב אחר הנושא ולהסיר מעליכם את הדאגה שאולי שבבי העץ נגמרים. אמנם זה לא אמור לקרות לעיתים קרובות, במיוחד אם זכרתם למלא את תא השבבים לפני השימוש, אבל זה עדיין שימושי, כך אתם יכולים להיות בטוחים שהעץ לא יגמר לכם באמצע הבישול ושתצטרכו להפעיל הכל מחדש.
יתרון נוסף בסדרת הטימברליין הוא מגירת איסוף שומנים ולא דלי – המונע יציאה של חום ועשן מפתח היציאה לדלי בדגמים האחרים וגם טוב למקרים כמו כלבים רעבים או ילדים שובבים. סדרת הטימברליין נהנית גם מדופן כפולה מנירוסטה, מה שעוזר לשמור על הטמפרטורה במעשנה טוב יותר וכך מקטין את צריכת השבבים.
בנוסף אתם גם מקבלים שלושה מדפים נשלפים שאפשר לכוונן בהתאם לאופי וסוג הבישול.
מפרט טכני:
שלוש קומות של רשתות צלייה – שטח צלייה כולל 0.83 מ”ר
מידות רשת עליונה: 86X18 cm
מידות רשת אמצעית: 86X48 cm
מידות רשת תחתונה: 86X48 cm
קיבולת תא שבבים: 11 ק”ג
גובה 122 ס”מ
רוחב 148 ס”מ
עומק 69 ס”מ
משקל 120 ק”ג

עוד דגמים של טרייגר ששווה לקחת בחשבון
שלושת הדגמים שצוינו למעלה הם הפופולריים ביותר כיום. אבל יש גם הרבה דגמים אחרים שאפשר לשקול, חלקם בהחלט יכולים להיות שווים, במיוחד אם תוכלו להשיג אותם במחירים משתלמים.
- Traeger Ranger – מעשנת מזוודה קומפקטית במיוחד שמתאימה מאוד לנסיעות וקמפינג. מעשנה שניתן לאחסן בקלות, שוקלת כ 27 ק"ג בלבד. ניתן להשתמש בה גם כגריל נייד מאחר והיא מגיעה לטמפ' מירבית של 230 מעלות. ישנו גם תוסף של פלנצ'ה שיכול להתחמם עד כ300 מעלות, מה שנותן לכם אופציות כמעט בלתי נגמרות.
טכנולוגיית הWIFI והאפליקציה הייחודית של טרייגר
כאן טרייגר כבר מייצרת את השינוי שמספק ללקוחותיה יתרון שלוקח את הטכנולוגיה המאוד מוכרת הזו לאזורי הנוחות המקסימלית.
האפליקציה, מעבר ליכולות השליטה מרחוק שיש לה על המעשנה, נותנת למשתמש גישה לשעות של סרטוני הדרכה שלב אחר שלב, מתכונים מוגדרים מראש שבלחיצת כפתור נשלחים למעשנה לביצוע, מה שמייצר חוויה מקיפה שתעזור לכל מעשן מתחיל/מתקדם להיות עם אצבע על הדופק בכל זמן שיחפוץ.

מותגים אחרים שיש לקחת בחשבון
הודות לפופולריות של המעשנות מבית טרייגר, יש כיום הרבה יותר מותגים לבחירה. אומנם טרייגר הוא עדיין המותג הפופולרי ביותר, אך המותגים הללו בהחלט לא נמצאים הרבה מאחור.
אפשר לספק סקירה כללית ולהשוות כל מותג לטרייגר, אך מכיוון שכל מותג מייצר גרילים רבים ושונים מומלץ להשוות בין מפרטים ספציפיים של דגמים דומים ואז לבדוק כמה ביקורות שונות.
קמפ שף (CAMP CHEF) לעומת טרייגר
הרבה אנשים אוהבים את הגרילים והמעשנות של חברת קמפ שף לרבות את ספינת הדגל הקלאסית שלהם Woodwind WIFI שהוא הדגם החביב של גריל מעשנה על רוב האנשים.
שלא כמו טרייגר, קמפ שף מייצרים מגוון רחב של מוצרי בישול עבור תנאי חוץ, לצד סוגים אחרים של גריל, כך שהם בהחלט לא מומחים כמו טרייגר.
קמפ שף מציעה את האפשרות לרכוש Sear Box שמגיע לכמעט 480 מעלות, זו אופציה ממש נחמדה, במיוחד לאור העובדה שגם דגם של טרייגר מהשורה הראשונה לא יכול להתחמם מספיק בשביל לצרוב כמו שהSear Box צורב. בנוסף לקמפ שף יש מערכת ממש נחמדה להדלקה וכיבוי של שבבי העץ.
הדגמים של טרייגר בהחלט יקרים יותר אך הם כוללים גם הרבה יותר טכנולוגיה, לאחרונה קמפ שף הוסיפה גם לדגם הקלאסי טכנולוגיית WIFI עם שליטה מלאה דרך האפליקציה היעודית שלהם מה שהעלה את הרלוונטיות שלהם עוד מדרגה.
חשוב מאוד לציין שהקמפ שף וגם הפיט בוס שאזכיר בהמשך עובדות על טכנולוגיה ישנה יחסית של מנועים חד מהירותיים, אין להם שחרור סתימות שבבים או מערכת חכמה למניעת תקלות מה שטיפה מערער על אמינות הדגמים לאורך זמן.
גרין מאונטיין גרילס (Green Mountain Grills) לעומת טרייגר
Green Mountain Grills (או בקיצור GMG) זכתה לפופולריות רבה מאז שהושקה בשנת 2008.
החברה הקדימה את זמנה ולקחה את התחום צעד אחד קדימה כאשר כללה את טכנולוגיית ה- WiFi כאופציה סטנדרטית בדגמי המעשנות והגרילים שלה. קל וחומר, כשאף מותג אחר אינו מציע טכנולוגיית WiFi בנקודת מחיר נמוכה כזו.
מוצרי החברה מתוכננים היטב, זמינים במחירים תחרותיים, והם מהווים אלטרנטיבה חזקה לטרייגר.
החברה זכתה להרבה מהתהילה בזכות 'דייוי קרוקט', הדגם המצויין שנחשב לאחד הדגמים הניידים הטובים ביותר. דגם זה מתחרה עם Traeger Tailgater, הדגם של GMG כולל גם WiFi WIFI, אבל לא ברור לנו כל כך הצורך בזה בשטח.
אם אינכם מעוניינים בגריל נייד, דגם דניאל בון הפופולרי יכול להיות בחירה טובה עבורכם. מבחינת המחיר, גרין מאונטיין גרילס מהווה אלטרנטיבה מצוינת לטרייגר, אך ללא כל מגוון התכונות והגדלים הזמינים.
פיט בוס(Pit Boss) לעומת טרייגר
פיט בוס היא נגזרת של חברה גדולה יותר בשם Dansons. קו המעשנות של Pit Boss מציע דגמים דומים מאוד לאלו של חברת טרייגר אך במחירים נמוכים יותר.
בפיט בוס תוכלו לקנות מגוון גדול של גרילים, החל מהפיט בוס 550 ועד לאוסטין XL .
לגרילים של פיט בוס יש מאפיין ייחודי אחד והוא האופן שבו הם מתייחסים לכל נושא הצריבה על הגריל, תוך שמציעים אפשרות נוחה לפתוח ולסגור גישה קרובה יותר לאש, כך תוכלו לחרוך את הבשר בצורה הכי נוחה שיש בעצם לקבל פתרון נוסף בתוך מכשיר אחד. בנוסף, הטמפרטורה המקסימלית שלהם מגיעה עד 260 מעלות.
מאז שנת 2018 פיט בוס מעניקה אחריות ל -5 שנים (שנתיים יותר מטרייגר). אך שימו לב שהאחריות אינה רטרואקטיבית, מה שאומר שאם קניתם את הגריל לפני 2018 עדיין תהיה לכם אחריות לשנה בלבד.
Z גרילס (Z Grills) לעומת טרייגר
Z Grills הם המתחרים החדשים ביותר של חברת טרייגר. למרות שנראה שהם הופיעו משום מקום, הם מייצרים גרילים בסין עבור חברות אחרות (כולל טרייגר) כבר מספר שנים.
היתרון העיקרי של Z Grills לעומת טרייגר הוא שאפשר להתחיל במעשנת Entry level לבדוק את עצמכם וכמה אתם והסביבה שלכם אוהבים את הז'אנר ואולי לאחר מכן להשתדרג. במעשנות Z Grill תקבלו אחריות של 3 שנים מהיבואן אמגזית, והכל במחיר נמוך יותר משמעותית.
Z גרילס יהיו בחירה טובה אם התקציב שלכם אינו מאפשר משחק גדול מידי.
גורמים אחרים שיש לקחת בחשבון בעת רכישת מעשנה
כשיש כל כך הרבה דגמים ומותגים זמינים, זה לא מפתיע שקשה להחליט איזה דגם לקנות. אך מציאת הגריל הטוב ביותר נוגעת בסופו של דבר לשקלול הצרכים שלכם. לכן זה יהיה מועיל לחשוב על הגורמים הבאים, כשקונים גריל חדש:
גודל
המעשנות שבדקנו במדריך זה נעות בין טווחי גודל שונים. דרך קלה לצמצם את החיפוש היא להבין מהו הגודל שאתם מחפשים.
בדרך כלל ככל שהמעשנה תהיה גדולה יותר, כך במקביל היא תהיה גם יקרה יותר. עם זאת גריל גדול של מותג פחות מוכר כמו Z Grills יעלה פחות ממותג פרימיום כמו Traeger.
אם תבחרו בדגם קטן מדי לא תוכלו להשתמש בו לאירוח מרובה אנשים. לעומת זאת, אם תבחרו בדגם גדול ההפעלה שלו תהיה יקרה יותר ותצטרכו כמות גדולה של שבבי עץ. כמובן שאתם צריכים גם לחשוב על הגודל של תא השבבים. ככל שהוא יהיה גדול יותר כך תוכלו להשתמש בו לפרקי זמן ארוכים מבלי לחדש את מלאי שבבי העץ כל הזמן.
ההמלצה שלנו היא לבחור בדגם קצת יותר גדול ממה שתכננתם.
תכונות
יש אנשים שרואים יותר חשיבות בכל הטכנולוגיות העדכניות בתחום, בעוד שאחרים יעדיפו להשקיע את כל התקציב שלהם בגריל איכותי ומעוצב לתלפיות.
עליכם לחשוב אילו תכונות יהיו סתם נחמדות ועל אילו תכונות לא ניתן להתפשר כלל. בין התכונות הפופולריות שזמינות כיום:
- טכנולוגיית WiFi – האם אתם רוצים לשלוט על המעשנה שלכם מהטלפון הנייד דרך אפליקציה?
- יכולת צריבה – יש דגמים שנחשבים למעשנים ותנורים נהדרים, אך יהיה להם קשה להתמודד עם צריבה. הרבה יצרנים כוללים אביזר נוסף לצריבה, או דרך חכמה להשגת טמפרטורות גבוהות יותר.
- ניידות – האם אתם זקוקים לדגם קל משקל עם רגליים מתקפלות? חישבו אם אי פעם תרצו לקחת את הגריל איתכם לקמפינג.
- צריכת שבבים – החלטה שיכולה להשפיע מאוד על הכיס שלכם בהמשך. דגמי הD2 של טרייגר למשל, צורכים הרבה פחות שבבים (בהשוואה לדגמים באותו גודל) בגלל הדיוק בשמירה על הטמפרטורה. אחידות שכזו גם תיתן לכם תוצאה עקבית יותר בנתחי בשר "רגישים" כמו אסאדו ובריסקט.
מחיר
דגמים שכוללים יותר תכונות ומשלבים טכנולוגיה מתקדמת, בדרך כלל יעלו יותר לעומת דגמים אחרים. מומלץ להגדיר תקציב לפני מאחר וזה עולם בלתי נגמר של אפשרויות.
טעם
לרוב, מעשנות פלט ידועות ככאלה שמייצרות טעמי עישון מאוד עדינים בברירת המחדל שלהם, זה יכול להיות יתרון למי שלא אוהב טעמי עישון חזקים. למי שעובר ממעשנות פחם בהחלט ירגיש בהבדל המשמעותי בטעם. חשוב לציין כי ישנן דרכים להגביר את טעמי העישון גם במעשנות פלט ע"י שימוש בשבבים העשויים מעצים בעלי טעם חזק יותר או להוסיף קופסת עישון לתוך תא העישון ובכך להגביר טעמים. המלצה שלנו? סדרו לעצמכם הזמנה לחבר עם מעשנת פלט, או שתלכו לאחד מערבי החשיפה של היבואנים, תטעמו את התוצרת ואם תחליטו שאהבתם רק אז לרכוש מעשנה.
ההיסטוריה של טרייגר
תמיד כדאי לדעת קצת יותר על המותג שממנו אתם קונים ולטרייגר יש סיפור מעניין לכשעצמו. הגריל של טרייגר נוצר כתוצאה מהתנסות של ג'ו טרייגר וג'רי ויטפילד במעשנות. ג'ו טרייגר היה האדם הראשון שפיתח את גריל המעשנה בשנת 1985 והוא רשם עליו פטנט ב -1986.
הודות לפטנט זה, טרייגר "שלטו" בשוק בעשרים השנים לאחר מכן.
גרילי Traeger מוקדמים השתמשו בבקר LMH פשוט המאפשר לבחור בין חום נמוך, בינוני וגבוה.הדגמים המוקדמים הללו היו בסיסיים למדי, ובמהלך תקופה זו טרייגר עוד היתה חברה משפחתית קטנה שבסיסה באורגון, ארה"ב.
כשהפנטנט המקורי פג בשנת 2006, המון מותגים חדשים נכנסו לשוק המעשנות ועד שנת 2014 כבר היו 27 חברות שונות שייצרו מעשנות פלט.
ג'רמי אנדרוס הצטרף לחברת טרייגר בשנת 2014 כאשר רכש את העסק והעביר אותו לסולט לייק סיטי. כיום טרייגר היא עדיין היצרנית הגדולה ביותר של מעשנות, שמוכרת מוצרים בשווי של יותר מ-700 מיליון דולר בשנה.
ולסיכום,
במשך שנים רבות טרייגר הייתה האופציה היחידה שהייתה לכם אם רציתם לקנות מעשנה. אבל כיום כשהתחרות גדלה, החברה העלתה את הרף, והיא מציעה מבחר רחב של דגמים מתקדמים ביותר מבחינה טכנולוגית. עם זאת, אתם בהחלט יכולים למצוא עסקאות משתלמות אם תפנו למותגים אחרים שקיימים, כמו קמפ שף או GMG. לכן, ההמלצה שלנו היא לבחון כמה שיותר אפשרויות, לפני שאתם קונים.
הצטרף לדיון
מה הטמפרטורה הפנימית הנדרשת לצלעות חזיר וכמה זמן לעשן לפני הוצאה עטיפות הנתח וכמה זמן להשאיר במעשנה מטופש, תודה
היי איציק, סליחה על המענה המאוחר.
צלעות חזיר יהיו רכות מאוד לכיוון ה90 מעלות וממש יתפרקו מהעצם.
עישון צלעות חזיר יכול להיעשות עם מדחום ואז זמן העישון מתבסס על טמפ' בלבד.
או שאתה יכול לעשות את שיטת 3-2-1
3 שעות עישון חשוף
שעתיים עישון עטוף בנייר כסף
שעה חשוף להשגת בארק