תהליך ההכנה

0/0 ביצעת
  1. חממו את הגריל לשיטת שני אזורים
    תדאגו שיהיה צד אחד חם מאוד (לצלייה ישירה) וצד שני פחות חם (לצלייה איטית). אם זה גריל גז – פשוט הפעילו צד אחד בלבד.
  2. תיבול הסטייקים
    תוציאו את האנטריקוט מהמקרר שיגיע לטמפ' החדר. ייבשו בנייר סופג ותבלו מכל הצדדים בנדיבות.
  3. קולים את השום
    חותכים את החלק העליון של ראש השום (כדי לחשוף קצת את השיניים), שמים עליו מעט שמן זית, עוטפים בנייר כסף ומניחים על הגריל (בצד החם) לכ־25 דקות עד שהוא רך ומשחים.
  4. צלייה איטית של האנטריקוט
    מניחים את הסטייקים בצד הקר של הגריל, וסוגרים את המכסה. צולים כ־30 דקות או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל־46–49°C (ל־rare) או 51–54°C (ל־medium rare). כדאי להשתמש במדחום לבשר.
  5. צלייה איטית של האנטריקוט
    מניחים את הסטייקים בצד הקר של הגריל, וסוגרים את המכסה. צולים כ־30 דקות או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל־46–49°C (ל־rare) או 51–54°C (ל־medium rare). כדאי להשתמש במדחום לבשר.
  6. סגירה על אש גבוהה
    מעבירים את האנטריקוט לצד החם של הגריל – צורבים כ־2–3 דקות מכל צד עד לקבלת קרום זהוב ויפה. ממשיכים לצלות עד שהבשר מגיע לרמת העשייה הרצויה (54°C ל־medium rare, 60°C ל־medium).
  7. נותנים לסטייק לנוח עם חמאת שום
    מעבירים את הסטייקים לקרש חיתוך או צלחת, מניחים מעל כף חמאת שום קלוי, ועוטפים ברדיד או מכסים. נותנים לו לנוח 10 דקות – בזמן הזה החמאה נמסה ונספגת פנימה.

  • 57