אם אתם מתכננים לקנות מעשנה בקרוב, תגלו שיש סוגים שונים של מעשנות, לכל אחת תכונות ומאפיינים משלה, מה שעלול להקשות מעט על הבחירה במעשנה שהכי תתאים לכם. המדריך שלנו לבחירת מעשנה יציג לפניכם את ארבעת הסוגים העיקריים של מעשנות, על היתרונות והחסרונות שלהם, לצד כמה גורמים שכדאי לכם לקחת בחשבון לפני שאתם בוחרים את המעשנה החדשה שלכם. 

סוגי המעשנות

ברוב המעשנות המטרה זהה – המעשנה מפיקה עשן חם אשר מעשן את הבשר באיטיות עד שהוא הופך לרך ועסיסי, כאשר העשן יוצר גם ארומה לבשר וטעם ייחודי. אבל, למרות שהמטרה זהה הדרך למטרה שונה, והמעשנות שקיימות בשוק נבדלות זו מזו בהתאם למקור החום שמפיק את העשן, ובפועל הן נחלקות לארבעה סוגים:

  • חשמלית
  • פלט
  • גז
  • פחם

אם תהיתם מה ההבדלים בין הסוגים, בדיוק בשביל זה אנחנו כאן, עם כל הפרטים החשובים. 

מעשנה חשמלית

מעשנה חשמלית מבוססת על גוף חימום חשמלי. חומר הבעירה מוכנס לתוך תא ייעודי במעשנה וגוף החימום החשמלי מחמם אותו כדי ליצור את העשן. לעומת שיטות אחרות, השימוש במעשנה חשמלית פשוט וקל, כל שעליכם לעשות הוא להכין את הבשר ולהגדיר את הטמפרטורה הרצויה, והמעשנה תעשה עבורכם את כל העבודה, כמעט ללא התערבות. 

לעומת מעשנה שמבוססת על פחם, כאן כמעט ולא נדרשת ממכם התעסקות, אך עדיין, עליכם לקחת את הגורמים הבאים בחשבון, לפני שבוחרים באפשרות זו על פני האחרות.

גורמים שיש לקחת בחשבון בעת ​​רכישת מעשנה חשמלית

  • קיבולת: הקיבולת של המעשנה החשמלית היא אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם לקחת בחשבון. אם אתם אוהבים לארח בני משפחה וחברים באופן קבוע, כדאי לכם לבחור במעשנה בעלת קיבולת ויכולות גבוהות. אך אם אתם משתמשים במעשנה רק להכנת ארוחות למשפחה הקטנה, מעשנה עם קיבולת קטנה יותר תהיה אידיאלית. 
  • תקציב: המעשנה שאתם קונים צריכה להיות איכותית אך היא אינה אמורה לעלות לכם הון. הבינו מהן התכונות והמאפיינים החשובים לכם, ועשו סקר שוק נרחב כדי למצוא דגם יעיל במחיר משתלם. כיום ניתן למצוא מעשנות חשמליות בטווח רחב של מחירים, ולמרות שמחיר זול יכול להיות מפתה, נסו שלא לבחור על פי מחיר נטו והשתדלו למצוא דגם איכותי מבלי להתפשר על המחיר שתרצו לשלם. 
  • מאפיינים: שיקול נוסף שעליכם לקחת בחשבון הוא המאפיינים והתכונות שחשובים לכם במעשנה. מעשנה מודרנית תגיע עם מספר מאפיינים, כמו הגדרות טמפרטורה, מצב בישול, הגדרות זמן, חיישנים וכדומה. בדרך כלל, ככל שיש יותר פונקציות מתקדמות ותכונות ייחודיות, כך המחיר של המעשנה יהיה גבוה יותר. מעשנות חשמליות זולות יהיו פשוטות ולא יכללו הרבה תכונות מתקדמות. לכן, הבינו את הצרכים שלכם והשקיעו בדגם יוקרתי רק אם התכונות והמאפיינים שכולל באמת ישמשו אתכם.

יתרונות וחסרונות של מעשנה חשמלית

יתרונות

  • שימוש קל וידידותי: לא צריך להיות פיטמאסטר כדי לעשן בשר! מעשנות חשמליות הן הרבה יותר ידידותיות למשתמשים בהשוואה לסוגים אחרים, מכיוון שהן חוסכות המון מאמצים. בנוסף, גם אם אתם נמצאים בתחילת דרככם תוכלו להשיג תוצאות מושלמות עם מעשנה חשמלית. 
  • בטיחות: יתרון גדול נוסף של המעשנה החשמלית הוא שהיא בטיחותית יותר לשימוש. עם סוגים אחרים של מעשנות, עליכם לשמור על האש פועלת לאורך שעות. אם יש לכם ילדים או חיות מחמד בבית, עליכם לדאוג להישאר עם היד על הדופק לאורך כל הזמן בו המעשנה פועלת.

חסרונות

  • טעם: בשר מעושן שמכינים במעשנה חשמלית לא יהיה טעים באותה מידה כמו בשר שמכינים במעשנה מסורתית. אבל פה זה כבר עניין של טעם אישי ויש דרכים להפיק טעם יותר מעושן גם במעשנות חשמליות.
  • מוגבלת במיקום: מעשנה חשמלית מן הסתם צריכה להיות בקרבת שקע חשמלי. בנוסף, מכיוון שלמעשנות חשמליות יש רכיבים חשמליים שעלולים להתקלקל, על המשתמשים לעבוד איתן ממש בזהירות, מה שהופך את החורף לזמן שכמעט בלתי אפשרי להפעיל אותה.

מעשנת פלט

אם אתם מחפשים מעשנה שתספק לכם שליטה משופרת על ייצור העשן והטמפרטורה כדי לוודא שהבשר שלכם עסיסי ומלא בטעם, מעשנת פלט תהיה בחירה מצוינת. סוג זה של מעשנות מבוסס על שבבי עץ דחוסים (פלט), יש להן מוט שנדלק כאשר אתם מפעילים את המעשנה והן מבצעות את תהליך העישון כמעט בצורה אוטומטית, כך שלא תצטרכו לאבד זמן יקר. 

שבבי העץ שישמשו אתכם עשויי מחומרים טבעיים והם אינם מכילים חומרים לא ידידותיים כמו הפחם. ויותר מכך, אינכם צריכים להשתמש גם בסוגי עץ נוספים או בחומרי טעם מכיוון שהפלט עצמו מעניק טעם מעושן ומעודן לבשר שלכם. 

גורמים שיש לקחת בחשבון בעת רכישת מעשנת פלט

  • מחיר: אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם לקחת בחשבון בעת ​​רכישת מעשנת פלט טובה הוא מחירה. יש הרבה סוגים של מעשנות פלט בשוק בטווחים שונים של מחירים. אם התקציב לא עומד בדרככם, תוכלו להשיג מעשנת פלט איכותית שמגיעה עם הרבה אביזרים. אך אם אתם מחפשים דגם משתלם ויעיל, לא חסרים דגמים במחירים משתלמים והוגנים.
  • זמינות של שבבי עץ: זה יכול להיות מעט מאתגר למצוא שבבי עץ דחוסים, וכאשר קיים קושי יהיה עליכם לקנות שבבי עץ בכמויות גדולות, כדי שלא תתקעו בלי. למרבה המזל, בעידן של היום ניתן גם לקנות שבבי עץ אונליין דרך חנויות מקוונות במחירים נוחים. 
  • שטח אחסון: מכיוון שרוב המעשנות המבוססות על שבבי עץ יכולות להיות מעט גדולות, חשוב באמת לוודא שיש לכם מקום בבית לכל הטוב הזה. אם אין לכם מספיק שטח בחצר, כדאי שתשקלו לבחור בדגם קטן יותר. 
  • איכות: רצוי ומומלץ מאוד שהדגם שתבחרו יהיה כמה שיותר איכותי כדי למנוע תיקונים תכופים ועלויות נוספות. לכן, וודאו שאתם בוחרים מעשנת פלט של חברה מובילה ומוכרת.

יתרונות וחסרונות של מעשנות פלט

יתרונות

  • שימוש קל: היתרון הגדול ביותר של מעשנת פלט הוא השימוש הפשוט שמתאפשר בזכות ההצתה האוטומטית שלה. יותר מכך מעשנות אלו נחשבות לידידותיות לסביבה ושבבי העץ המשמשים להפעלתה נחשבים לטבעיים.
  • יעילות: מעשנות פלט נחשבות למאוד יעילות, בהשוואה לסוגים אחרים של מעשנות.
  • נוחות: אמנם שבבי העץ עשויים להיות פחות זמינים בחנויות, אך ניתן לקנות אותם בקלות באמצעות האינטרנט. הם מגיעים בשקיות שקל לאחסן ומוכנים תמיד לשימוש. פשוט מלאו את המיכל בפלט והתחילו לעשן.
  • אוטומציה: המעשנות הללו בד"כ מצויידות במדי חום מובנים ומוח המעשנה מתחבר לכם לנייד עם אפליקציה שתראה לכם את טמפרטורת המעשנה והבשר שהכנסתם, מה שמקל על המעקב גם מרחוק.

חסרונות

  • תחזוקה: מעשנת פלט דורשת תחזוקה שוטפת. יש לשאוב באופן קבוע את המיכל של השבבים ולנקות את המעשנה כולה לפחות אחת לשלושה חודשים. 
  • רעש: למעשנות פלט יש מאוורר מובנה ומנוע שיוצר רעש במהלך העישון. עם זאת, ניתן להשיג דגמים מודרניים שנחשבים להרבה יותר שקטים.
  • מחיר: בהשוואה למעשנות מסורתיות, מעשנת פלט נחשבת להרבה יותר יקרה. האוטומציה וקלות השימוש כרוכות בעלות, כאשר פונקציות ותכונות מתקדמות יעלו עוד יותר את המחיר. בנוסף, הפלט המקוריים של כל יבואן בדרך כלל עולים לא מעט וזה נושא שצריך לקחת בחשבון יחד עם צריכת הפלט של כל מעשנה.
  • טעם: יש שיעידו שטעם הבשר בהשוואה למעשנת פחם הוא עדין להם מידי. לכן לפני שאתם שוקלים לקנות מעשנה כזו, בדקו בשר שעושן בה כדי להבין אם זה בכלל לטעמכם.

מעשנת פחם

מעשנות פחם מאפשרות לעשן את הבשר ולהגיע לטעמים אמיתיים של בשר מעושן עשיר בטעם. מעשנות פחם איכותיות זמינות במגוון גדלים וצורות ותהליך הבישול בהן דורש מכם לשלוט ידנית על זרימת האוויר ולשמור על הטמפרטורה, למרות שכן ישנם כמה דגמים שהצליחו להפוך את תהליך הבישול לפשוט יותר. כיום, ישנם אפילו דגמים שחוסכים מכם את ההתעסקות עם הפיח והאפר. 

גורמים שיש לקחת בחשבון בעת ​​רכישת מעשנת פחם

  • מחיר: התקציב שעומד לרשותכם ישפיע על סוג המעשנה שתוכלו להרשות לעצמכם. כיום הדגמים האיכותיים והמקצועיים ביותר עלולים להגיע לכמה אלפי שקלים, אך ניתן גם למצוא דגמים שמחירם מסתכם בכמה מאות שקלים. הכל תלוי בצרכים שלכם ובאופי השימוש.
  • איכות: אם אתם מחפשים אחר איכות אל תתפשרו על פחות כדי לחסוך בכמה שקלים. דגמים טובים ואיכותיים יחסכו לכם המון התעסקות וימנעו את הצורך לעמוד ליד המעשנה כדי לשמור על הטמפרטורה שלה לאורך תהליך העישון. דגמים זולים יותר יכללו וסת חום ירוד אשר עלול להשפיע על הטעם והמרקם של הבשר.
  • שימושיות: וודאו כי הדגם שבחרתם שימושי עבורכם ומתאים לצרכים ולאופי השימוש. עישון בשר הוא תהליך שלוקח זמן וחשוב לוודא שהמעשנה שלכם מסוגלת להכיל את כל כמות הבשר שאתם רוצים לעשן בבת אחת.
  • דופן המעשנה: מעשנה בעלת דופן דקה מידי (פחות מ2 מ"מ) תקשה עליכם בשמירה על הטמפרטורה הפנימית במעשנה ולכן כדי לקנות מעשנה בעלת דופן עבה יותר.

יתרונות וחסרונות של מעשנת פחם

יתרונות

  • טעם: הפחם והעץ מחדירים טעם מדהים לתוך הבשר. יותר מכך הם מאפשרים לכם להתנסות בסוגים שונים של עצים ולהשפיע על טעמו של הבשר.
  • תחזוקה: מעשנות פחם איכותיות מעוצבות בפשטות ואין להן חלקים קטנים ומורכבים כמו שיש במעשנות חשמליות או מעשנות פלט. כתוצאה מכך, הן די קלות לתחזוקה. 
  • ניקיון: אם למעשנה שלכם יהיה מיכל לאפר, תהליך הניקוי שלה יהיה פשוט מאוד. כל האפר מהפחם ייפול לתוך המיכל ואז תוכלו לרוקן את המיכל בקלות כשהוא מלא.
  • שליטה בטמפרטורה: עם מעשנה איכותית, יהיה לכם הרבה יותר קל לשלוט על הטמפרטורה. אפשר בקלות להוציא פחם כאשר רוצים שהטמפרטורה תרד ולהוסיף עוד פחם, אם רוצים שהטמפרטורה תעלה.

חסרונות

  • בישול בחורף: עישון בחודשי החורף עם מעשנה פחם יכול להיות מאוד מאתגר, במיוחד אם יש לכם דגם פשוט. דגמים פשוטים יותר מיוצרים בדרך כלל משכבת מתכת דקה שעלולה לאבד בקלות את החום הפנימי בחודשי החורף.
  • רמת חמצן: בזמן השימוש במעשנה חשוב מאוד לוודא שהטמפרטורה הפנימית נשמרת. אם הטמפרטורה תהיה גבוהה מדי, הבשר יתבשל יתר על המידה. באופן דומה, אם הטמפרטורה תהיה נמוכה מדי, הבשר לא יתבשל היטב. עליכם לשמור גם על רמות חמצן אופטימליות מכיוון שעודף חמצן יביא להתפרצות חום מהירה שעלולה לשרוף את הבשר.
  • שמירה על האש: ללא השגחה לאורך הבישול יש סיכוי שהאש תכבה בתוך המעשנה. כתוצאה מכך יהיה עליכם לבדוק את המעשנה בתדירות גבוהה.

מעשנת גז

אם אתם מחפשים דרך קלה להשיג את הטעם האותנטי של בשר מעושן, מעשנה על בסיס גז יכולה לספק לכם את התוצאות הרצויות. כאשר מכינים את הבשר במעשנה איכותית ניתן להשיג ארומה מיוחדת שאף שיטת בישול אחרת לא תצליח להשיג, מבלי שמקור החימום ישפיע על הטעם. 

מעשנת גז מתאימה לאנשים שלא רוצים להתעסק בגחלים ובעץ כדי לשמור על טמפרטורת העישון הנכונה, או לטפל בבשר לכל אורך תהליך העישון. במידה מסוימת מעשנות גז מתפקדות בפשטות, בדומה למעשנות חשמליות.

גורמים שיש לקחת בחשבון בעת ​​רכישת מעשנת גז

  1. אמינות: אם אתם מחפשים מעשנה איכותית הקפידו לבחור בדגם שמיוצר על ידי מותג אמין. ישנם אינספור דגמים של מעשנות גז בטווח רחב של מחירים. תפקידכם לבחור את הדגם הטוב ביותר בנמצא במסגרת התקציב שלכם, שכולל את כל התכונות הרצויות, ומיוצר על ידי מותג נחשב.
  2. קיבולת: חשוב לקנות מעשנת גז בעלת קיבולת טובה. אם אתם בעיקר רוצים לבשל לעצמכם אז יחידה קטנה וניידת יכולה להיות מצוינת עבורכם. אך אם ברצונכם לבשל לאחרים, עליכם לבחור במעשנה שתוכל להכיל כמות יותר גדולה של בשר.
  3. חומרים: לחומר שממנו מיוצרת המעשנה יש השפעה רבה על איכותה. מומלץ לקנות מעשנה שמיוצרת מפלדה עבה ומבודדת כראוי, כי שכבה דקה יותר של מתכת תאבד חום, במיוחד בחודשי החורף הקרים.
  4. מחיר: אם אתם מעוניינים להחיל לעשן בבית שלכם ולא באופן מקצועי, מעשנת גז בינונית עשויה להיות אידיאלית עבורכם. מומלץ שלא ללכת על הדגם הזול ביותר, כי הוא לא יוכל לייצר עשן כמו שצריך, לכן התחילו עם דגם בעלות ממוצעת, אינכם צריכים להשקיע יותר מכך.

יתרונות וחסרונות של מעשנות גז

יתרונות

  • שימוש קל: היתרון העיקרי של מעשנות גז הוא שהן מאוד פשוטות לשימוש. כל שעליכם לעשות הוא להגדיר את הטמפרטורה ולהמתין שהאוכל יהיה מוכן. מעשנה על בסיס גז תשמור על הטמפרטורה באופן עקבי ללא צורך בהגדרות נוספות.
  • ניידות: יתרון נוסף של מעשנות גז הוא שניתן להשתמש בהן בכל מקום. אם למשל אתם אוהבים לצאת לקמפינג, תוכלו לשאת אתכם את מעשנת הגז שלכם וליהנות מארוחת בשר מעושן טעימה באתר הקמפינג שלכם.
  • טמפרטורה גבוהה: מעשנות גז יכולות להגיע לטמפרטורות אופטימליות לעומת סוגים אחרים של מעשנות. חלק ממעשנות הגז הטובות ביותר יכולות להגיע עד לטמפרטורה של 233 מעלות ואפילו יותר. כתוצאה מכך, הן יכולות לשמש אתכם גם כתנור.

חסרונות

  • כדי להפעיל אותן צריך בלון גז: מטבע הדברים, מעשנות גז פועלות על גז ותמיד תידרשו להחזיק מיכלי גז רזרביים למקרה שבלון הגז נגמר. אין דבר יותר מעצבן ממעשנה שפעלה ואז נגמר הגז באמצע בלי ששמתם לב.
  • טעם: לעיתים גז נותן טעם לוואי לאוכל וכתוצאה מהעברת חום מגז בישול.

גורמים כלליים שיש לקחת בחשבון בעת ​​רכישת מעשנות

כאשר אתם מחפשים לקנות מעשנה איכותית ומקצועית עליכם לקחת כמה וכמה דברים בחשבון, במיוחד לאור המבחר הרחב שקיים שם בחוץ. הגורמים הבאים יעזרו לכם לבחור מעשנה מנצחת. 

מחיר: מעשנות זמינות בטווח רחב של מחירים החל בכמה מאות בודדות של שקלים ועד כמה אלפים. כמובן שככל שתשקיעו יותר, כך המעשנה שתקבלו תהיה טובה ואיכותית יותר. יחד עם זאת לעישון ביתי אינכם צריכים יותר ממעשנה בעלות בינונית. 

בקרת טמפרטורה: מכיוון שחשוב מאוד לשמור על הטמפרטורה הפנימית של המעשנה שלכם בקרת טמפרטורה היא פונקציה חשובה. קחו בחשבון שיש דגמים רבים של מעשנות שאינן מגיעים עם טרמוסטט מובנה.

בידוד, סוג המתכת ואיטום: מעשנות איכותיות מיוצרות ממתכת עבה, מבודדת ואטומה בכל המקומות הנכונים. מתכת עבה תעזור להפיץ את החום באופן אחיד בכל תא הבישול, מה ששומר על הטמפרטורה קבועה. מעשנה זולה מיוצרת ממתכת יותר דקה, לכן לחום קל יותר לברוח החוצה והטמפרטורה לא נשמרת בצורה עקבית. 

ביצועים, חומרים ועמידות: כדי שהמעשנה תפעל על הצד הטוב לגימורים שלה יש חשיבות והשפעה על הביצועים. שימו לב לקצוות ובדקו שהם לא חדים, לאיכות הריתוך, לחוסן של הרגליים והגלגלים, לחסינות נגד מים וחלודה ועוד. 

מדחום: בעוד שחלק מהמעשנות מגיעות עם מדחום מובנה, לא כולן יספקו לכם את אותה רמת אמינות שאתם מחפשים. עדיף שתרכשו מדחום טוב ואיכותי שיאפשר לכם לשמור על הטמפרטורה בפנים המעשנת ולעקוב אחר הטמפרטורה של הבשר.

טווח טמפרטורות: בדקו מהו טווח הטמפרטורה של המעשנה. האם היא יכולה להגיע לטמפרטורות של 160 מעלות לעישון עוף למשל? האם היא יכולה להרחיק עד ל- 260 מעלות עבור צריבת סטייק? עליכם לוודא שהמעשנה שלכם עומדת בדרישות שלכם. 

דמפרים: אם אתם מתכוונים לקנות מעשנת פחם או מעשנת עצים עליכם לזכור שהשליטה בחום נעשית על ידי הפחתת אספקת החמצן. מסיבה זו יהיו לכם דמפרים ייעודיים על הארובה וליד האש. עליכם לוודא שהם נגישים וקלים לשימוש.

משטחי אחסון ועבודה: מעשנה איכותית ברמה הגבוהה ביותר תגיע עם משטחי עבודה ושולחנות מובנים. אתם יכולים להשתמש בהם כדי להניח כלים, קרשי חיתוך, רטבים, כפפות וכדומה. ככל שמשטח העבודה גדול יותר, כך יהיה לכם נוח יותר. קחו בחשבון שבדגמים מסוימים של מעשנות יש גם ארונות אחסון ופחים.

תמיכה ואחריות: לחברה היצרנית גם יש חשיבות ועליכם לבדוק את המוניטין שלה. שימו לב אם יש לכם אחריות על המעשנה ומה מגיע במסגרתה. בדקו איזו תמיכה טכנית אתם מקבלים, ובמידה של תקלה היכן קונים חלפים. כל אלו ועוד הן סוגיות חשובות שעליכם לקחת בחשבון. 

בטיחות: מומלץ מאוד לקנות מעשנה שבטוחה לילדים וחיות מחמד. אם למעשנה יש גלגלים עליכם לבדוק שאלו גלגלים ננעלים, שהידיות שלה עמידות בחום, שהחלקים החשמליים מוגנים מפניי החשיפה למים ועוד. נסו ללכת על מעשנות איכותיות שמציעות לכם אמצעי הגנה ובטיחות. 

גישה נוחה: אם אתם מחפשים לקנות מעשנת עצים או פחם, עליכם לשים לב שישנה גישה נוחה לתא האש, כך שתוכלו להוסיף עצים או פחמים ללא מאמץ. כמו כן וודאו שהגישה אל הבשר המעושן קלה ונוחה. ברוב המקרים מעשנות עם דלת נפתחת קדמית יהיו נוחות יותר ממעשנות עם דלת פתיחה עליונה.

מרחב: שימו לב שיש לכם מקום בחצר למקם את המעשנה החדשה שלכם תוך שאתם משאירים מקום לזרימת אוויר ואין שום דבר שיכול להוביל לסכנת התלקחות בסביבה. 

גובה ורוחב של תא העישון: גובה ורוחב של תא העישון הם גם פרמטרים חשובים. אם תרצו לעשן תרנגול הודו למשל, עליכם לוודא שתא המעשנה גבוה מספיק. כמו כן עליו גם להיות רחב מספיק כדי להכיל סוגי שונים של נתחים, או לחלופין כמויות גדולות של בשר.

תוספת גריל: חלק מהמעשנות כוללות גריל מובנה שעליו אפשר לצלות בשר. לעומת זאת יש מעשנות שיכולות להפוך לגריל את מסירים חלקים שונים. אם אתם רוצים ליהנות משני העולמות בדקו אם יש גריל במעשנה ושימו לב שניתן לשלוט בחום שלו בצורה טובה ויעילה.

גלגלים: עליכם לוודא שלמעשנה שאתם בוחרים יש סט גלגלים עמיד וחזק עם אופציה לנעילה. אם אין לה גלגלים אז לפחות שתהיה קלה לפירוק.

קערית נוזלים: חלק מהמעשנות המובילות כוללות קערית נוזלים שממוקמת מעל מקור החום. את הקערית נתן למלא במים, יין, בירה, עשבי תיבול ועוד. במקור קערית זו נועדה למים. מים מסייעים לשמור על הטמפרטורה בתוך המעשנה, כמו גם על הלחות, כדי להבטיח שהבשר לא יתייבש. 

מגש טפטוף: במהלך העישון לא פעם נוטפים נוזלים ושומנים מהבשר. במקום לתת לנוזלים הללו ליפול לתוך האש, במעשנות איכותיות ניתן למצוא מגש טפטוף תחתון שבו כל הנוזלים נאספים. אפשר להשתמש בנוזלים הללו כרוטב לבשר, ואפשר פשוט לשטוף. 

ניקוי קל: ניקוי החלק החיצוני של המעשנה הוא אופציונלי, אך ניקוי פנים המעשנה הוא בגדר חובה ממש. כאשר אתם מעשנים בשר, שומנים, מיצים ותבלינים נוטפים בפנים ולא פעם משפריצים לכל עבר. הלכלוך יכול בקלות להפוך למרבץ של חיידקים. בנוסף שריפת השומן שנשאר מאחור במהלך העישון הבא, תשפיע על טעם הבשר. למרות שטמפרטורה חמה תהרוג הכל, עדין עליכם לנקות את הרשת היטב. רשתות מנירוסטה קל יחסית לנקות, לעומת סורגי כרום, שנשמרים פחות טוב ומתחילים להחליד עם חלוף הזמן. 

נקודה אחרונה לסיום

אם אתם פשוט אוהבים בשר מעושן, רכישת מעשנה תהיה אחת ההחלטות הטובות בחייכם. עכשיו כשאתם יודעים הרבה יותר על הסוגים השונים של המעשנות, כמו גם על היתרונות והחסרונות של כל סוג, והגורמים שאתם צריכים לקחת בחשבון בעת קניית מעשנה בכללי, אתם מוכנים להתחיל במסע העישון שלכם. ואם עדיין יש לכם שאלות, אל תהססו לפנות אלינו.