תהליך ההכנה

0/0 ביצעת
  1. התכוננו מספיק זמן מראש, זה נתח שיכול לגמור לכם יום שלם, אם יש לכם אפשרות התחילו לעשן בלילה, אם לא ערב לפני
  2. השתמשתי בנתח פלאט בריסקט במשקל 3 ק"ג
  3. שימו לב שהצד המנוגד לשומן נקי לגמרי
  4. מרחו את הנתח כולו בחרדל פשוט (לא דיז'ון) המטרה פה להדביק את הראב ולא לתת טעמים
  5. פזרו ראב באופן שווה (מתכון לראב טקסס)
  6. חממו את המעשנה בינתיים ל110 מעלות
  7. הכניסו את הנתח כשצד השומן כלפי מעלה רחוק ממקור החום
  8. חברו לו מדחום באמצע הנתח בחלקו העבה
  9. אל תפתחו את המעשנה ב3 השעות הראשונות
  10. לאחר 3 שעות – פעם בחצי שעה-שעה השפריצו על הנתח מיץ תפוחים (יגרום לו לספוג טעמי עישון טוב יותר ולהגיע לבארק עמוק יותר)
  11. הגיעו ל78 מעלות וחממו תנור ביתי ל110 מעלות
  12. הנתח נתקע על טמפ' זמן ארוך? ברוכים הבאים לתופעת הסטול (stall), חכו בסבלנות היא יכולה להימשך כמה שעות אבל בסוף זה יעבור
  13. ברגע שהנתח הגיע ל78 מעלות עטפו את הנתח בנייר קצבים ורדיד אלומיניום כך שהנוזלים לא יברחו
  14. העבירו את הנתח לתבנית ולתנור עד שיגיע ל94-98 מעלות (ככל שתעלו גבוה יותר כך הבשר יתפרק לשיערות)
  15. עוד אופציה: השאירו אותו עטוף בתנור ל8 שעות בלי מדידת חום (שיטת מה שיוצא יוצא – לפעמים עובד לי 🙂
  16. בסיום הבישול, העבירו את הנתח העטוף למנוחה של מינימום שעתיים בתרמובוקס או צידנית איכותית (זה קריטי להצלחת המתכון – לא אוכלים בריסקט לפני שירד ללפחות 60 מעלות)
  17. פתחו את הנתח ובתיאבון, המלצת השף: קחו את כל הנוזלים וצמצמו אותם על האש עם יין אדום לבישול שיש בבית.

  • 96