תהליך ההכנה
0/0 ביצעת- מחממים את גריל הפחמים. אפשר גם להשתמש ברגיל גז. מניחים את הפחמים בשני אזורים. המטרה היא שהטמפרטורה תהיה ממש חמה, סביב 260 מעלות.
- מכינים את הבשר. משפדים את הפיקניה על שני שיפודי מתכת או על רוטיסרי כדי לוודא שהסטייקים לא יפלו. לפיקניה יש פס שומן בצד אחד, לכן מקפלים את הסטייקים כדי ליצור את האות C כאשר פס השומן נמצא בחלק החיצוני של ה- C. מתבלים את הסטייקים במלח מכל הצדדים.
- צולים את הסטייקים. מניחים את השיפודים ישירות על גריל הפחמים ממש באמצע, בין האזורים החמים והקרירים. אם אין לכם רוטיסרי עליכם להפוך אותם כל 2 דקות בכדי לשחזר את החוויה והטעמים.
- צולים עד לדרגת העשייה המועדפת עליכם. ההמלצה היא לצלות את הסטייקים במשך כ- 15-20 דקות עד שהם מגיעים לטמפרטורה פנימית של 54.5 מעלות ולדרגת עשייה רייר.
- נותנים לנוח, פורסים ומגישים. מוציאים את הסטייקים מהגריל ונותנים להם לנוח. משתמשים בכפפות כדי להחזיק את השיפודים, מאבטחים את השיפוד התחתון ופורסים עם סכין את החלק החיצוני של הסטייק לפרוסות דקות.
- 55



הצטרף לדיון