תהליך ההכנה

0/0 ביצעת
  1. מכינים את תערובת הבריין הרטוב. ממיסים רוטב טבסקו, מלח גס וסוכר חום ב- 3.8 ליטר מים. לאחר שהרכיבים נמסו, מטביעים את העוף התערובת ומכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות, או למשך הלילה. הניחו על העוף שלכם צלחת, אם יש צורך, כדי לשמור עליו עמוק בתוך התערובת.
  2. מדליקים את המעשנה. כשאתם מוכנים לצאת לדרך עם העישון, חממו את המעשנה שלכם על פי הוראות היצרן ל- 108 מעלות צלזיוס. מומלץ להשתמש בעצים קשים כמו מייפל או פקאן לעישון העוף.
  3. מכינים את העוף. בזמן שהמעשנה מתחממת, מוציאים את העוף מהבריין ומייבשים. משפשפים אותו ברוטב טבסקו ומתבלים אותו בנדיבות בתיבול המנגל. ממלאים את כל חלל העוף בלימון, בצל וטימין. קושרים את הרגליים.
  4. מעשנים את העוף. מניחים את העוף המלוח והמתובל בתוך המעשנה ומעשנים במשך 2 עד 3 שעות או עד שהמדחום קורא 72 מעלות צלזיוס לאחר שהחדרתם אותו לחלק העבה ביותר של חזה העוף.
  5. רגע לנוח, ואז פורסים ומגישים. מוציאים את העוף לקרש חיתוך ונותנים לו לנוח במשך 10-15 דקות. במהלך המנוחה, הטמפרטורה הפנימית של העוף תמשיך לעלות לטמפרטורה סופית של 74 מעלות צלזיוס. ברגע שהעוף מגיע לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס, פורסים אותו ומגישים.