תהליך ההכנה

0/0 ביצעת
  1. הכינו את הנתח – הסירו את הסילבר סקין (שכבת שומן דקיקה ולא אכילה בצד הנגדי לשומן)
  2. חממו את המעשנה ל100-110 מעלות חלל מעשנה
  3. יישמו את הראב שבחרתם על הנתח באופן שווה, אל תפחדו לעסות אותו טוב (מתכונים לראבים ממש כאן)
  4. הכניסו את הפיקניה למעשנה עם צד השומן מעלה – יש הרבה תיאוריות על עניין צד השומן, אולי נכתוב על זה פוסט 🙂
  5. ערבבו את המים והחומץ לשפריצר ורססו את הנתח עד 5 פעמים לכל אורך העישון – פעם ב20 דקות בערך
  6. עשנו את הנתח עד שהוא מגיע לטמפ' פנימית של כ55 מעלות, כ2-3 שעות
  7. הוציאו אותו מהמעשנה ועטפו בנייר קצבים או רדיד אלומיניום (אפשר שניהם אם ממש מתעקשים – קודם קצבים ואז אלומיניום)
  8. תנו לו לנוח כחצי שעה בצידנית או תרמובוקס *ניתן לדלג על 7 ו 8 אם ממהרים. אני מצאתי את המנוחה כמועילה לרכות הנתח
  9. צורבים את הנתח על גריל לוהט על לקבלת אפקט המייארד
  10. פרסו נגד הסיבים ובתאבון!

  • 55