תהליך ההכנה
0/0 ביצעת- הכינו את הנתח – הסירו את הסילבר סקין (שכבת שומן דקיקה ולא אכילה בצד הנגדי לשומן)
- חממו את המעשנה ל100-110 מעלות חלל מעשנה
- יישמו את הראב שבחרתם על הנתח באופן שווה, אל תפחדו לעסות אותו טוב (מתכונים לראבים ממש כאן)
- הכניסו את הפיקניה למעשנה עם צד השומן מעלה – יש הרבה תיאוריות על עניין צד השומן, אולי נכתוב על זה פוסט 🙂
- ערבבו את המים והחומץ לשפריצר ורססו את הנתח עד 5 פעמים לכל אורך העישון – פעם ב20 דקות בערך
- עשנו את הנתח עד שהוא מגיע לטמפ' פנימית של כ55 מעלות, כ2-3 שעות
- הוציאו אותו מהמעשנה ועטפו בנייר קצבים או רדיד אלומיניום (אפשר שניהם אם ממש מתעקשים – קודם קצבים ואז אלומיניום)
- תנו לו לנוח כחצי שעה בצידנית או תרמובוקס *ניתן לדלג על 7 ו 8 אם ממהרים. אני מצאתי את המנוחה כמועילה לרכות הנתח
- צורבים את הנתח על גריל לוהט על לקבלת אפקט המייארד
- פרסו נגד הסיבים ובתאבון!
- 55




הצטרף לדיון