קונים אנטריקוט? כך תדעו לבחור נכון!
אז כמה מילים על אנטריקוט – אחד הנתחים היוקרתיים והיקרים שיש בבקר.
מחירו יכול לנוע מ40 ש"ח לגוש קפוא באיכות הכי נמוכה שיש ועד 250 ש"ח וצפונה.
לא נכנס לזני הפרות השונים וההבדלים ביניהם, זה אולי בפעם אחרת.
האנטריקוט מתחלק ל4 חלקים:
"העין" Ribeye או לונגיסימוס דורסי
"האף" Nose
מכסה העין Ribeye Cap או ספינליס דורסי
מכסה אנטריקוט Lifter meat / Blade meat

מיהו האנטריקוט הזה בכלל
בעיני החלק הכי טעים בכל הבקר כולו, לא רק באנטריקוט, הוא מכסה העין! פשוט מעדן וחלק מכנים אותו "סטייק המלך".. (נראה לי ביטוי פיראטי קצת אבל אהבתי!) – מי שעושה איתי על האש לרוב לא יטעם אותו כי אני שומר אותו לעצמי… (מוהאהאהא) וברצינות: הוא מדהים! העין של האנטריקוט זה כולם מכירים והאף ברוב המקרים יהיה מאד שומני עם חתיכת בשר קטנה – לאוהבי השומן זה ביס מעדן.
מכסה האנטריקוט
החלק הרביעי הוא המכסה אנטריקוט – נתח שומני יותר ועם בשר יותר לעיס ברוב המקרים – החלק הזה מושלם לבשר טחון (המבורגרים, נקניקיות, קציצות וכו'..). אם הוא מיושן ומשויש יפה ניתן לקצב ממנו אחלה מינוטים טעימים. הנתח הזה נמכר גם בפני עצמו ופה המחירים ינועו מ35 ש"ח וצפונה ולרוב סביב ה50 ש"ח.
השאלה היא מה קורה כשרוצים למכור לי סטייק עם המכסה עליו?
א. זה אפשרי וקורה רק שימו לב שהקצב מבין שאתם מבינים והמחיר הוא בהתאם!
ב. אם קניתם תחתכו את המכסה (בבית או באטליז) ובשלו אותו בנפרד ולא ביחד עם הסטייק.
עצם או לא ויישון הנתח
זה בגדול עניין של טעם אישי, לדעתי הפרטית אנטריקוט (ובשר בכלל) הרבה יותר טעים כשהוא על העצם ומבחינת יישון זה נתח שמגיב טוב מאד ליישון – יש כאלה שלא יאהבו אבל אני מעדיף אנטריקוט מיושן על העצם, כן עדיף שיהיה יישון מסוים ולא לרוץ לקנות את הבשר "הכי טרי" כי ככל שהקולגן בבשר פחות התפרק כך הוא יהיה לעיס יותר ורך פחות (היישון בגדול מפרק את הקולגן)
איך תכינו אותו? עניין של העדפה
מבחינת בישול אנטריקוט בעיניי זה כמו להיכנס לויכוח פוליטי או דתי.. כל אחד והגישה שלו ולרוב דיון כזה סתם יסתיים בריב. תעשו איך שטוב לכם.
חלק ממליחים לפני, חלק כשהוא על הגריל
חלק הופכים רק פעמיים, חלק 20 פעם.
חלק יעשו ריברס, חלק לא טורחים
חלק ימדדו חום וחלק לפי תחושת האצבע
שורה תחתונה
אם איכות הבשר היא טובה יהיה לכם קשה להרוס אנטריקוט טוב
כל שאר הדקויות לא כאלה קריטיות והעיקר שטעים לכם!
הצטרף לדיון