תהליך ההכנה
0/0 ביצעת- מחממים את המעשנה לטמפרטורה של 107 מעלות צלזיוס. משתמשים בעץ היקורי או אלון.
- מורחים כמות נדיבה של מלח ופלפל על כל צד.
- מעבירים למעשנה. סוגרים את המכסה ומשאירים לעישון. מעשנים עד שהתפתח בארק על גבי הבריסקט והטמפרטורה הפנימית הגיעה ל- 74 מעלות צלזיוס, משהו כמו 4 שעות אבל כל בריסקט מתנהג אחרת.
- מוציאים מהמעשנה ועוטפים בנייר כסף. מומלץ להוסיף ציר בקר פנימה לעטוף היטב (במידה ואין הכל טוב, יצא טעים גם ככה). מחזירים חזרה למעשנת ומעשנים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל- 90 מעלות צלזיוס.
- מסירים את נייר הכסף מהבריסקט המעושן ועוברים לקרש החיתוך. אל תשפכו מיצים שנוצרו בתוך השקית – תצטרכו אותם בקרוב. חותכים את הבריסקט לקוביות ברוחב 4 סמ בערך.
- מסדרים את הקוביות בתבנית אלומיניום חד פעמית. יוצקים שאריות של מיצי הבישול על הקוביות, ומוסיפים גם רוטב ברביקיו וסוכר חום. עושים זאת מיד כדי שהבשר לא יתקרר יותר מדי.
- מעבירים את התבנית לא מכוסה חזרה למעשנה. סוגרים את מכסה המעשנה ומבשלים בטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס למשך שעה נוספת, או עד שקוביות הבריסקט החלו לספוג את המיצים והסוכר התקרמל.
- מוצאים מהמעשנה, מחכים 10 דקות ומגישים לסועדים ומקווים שישאר לכם משהו לפני שתתיישבו. תודו לנו אחר כך
- 90
הצטרף לדיון