תהליך ההכנה

0/0 ביצעת
  1. מחממים את המעשנה לטמפרטורה של 107 מעלות צלזיוס. משתמשים בעץ היקורי או אלון.
  2. מורחים כמות נדיבה של מלח ופלפל על כל צד.
  3. מעבירים למעשנה. סוגרים את המכסה ומשאירים לעישון. מעשנים עד שהתפתח בארק על גבי הבריסקט והטמפרטורה הפנימית הגיעה ל- 74 מעלות צלזיוס, משהו כמו 4 שעות אבל כל בריסקט מתנהג אחרת.
  4. מוציאים מהמעשנה ועוטפים בנייר כסף. מומלץ להוסיף ציר בקר פנימה לעטוף היטב (במידה ואין הכל טוב, יצא טעים גם ככה). מחזירים חזרה למעשנת ומעשנים עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל- 90 מעלות צלזיוס.
  5. מסירים את נייר הכסף מהבריסקט המעושן ועוברים לקרש החיתוך. אל תשפכו מיצים שנוצרו בתוך השקית – תצטרכו אותם בקרוב. חותכים את הבריסקט לקוביות ברוחב 4 סמ בערך.
  6. מסדרים את הקוביות בתבנית אלומיניום חד פעמית. יוצקים שאריות של מיצי הבישול על הקוביות, ומוסיפים גם רוטב ברביקיו וסוכר חום. עושים זאת מיד כדי שהבשר לא יתקרר יותר מדי.
  7. מעבירים את התבנית לא מכוסה חזרה למעשנה. סוגרים את מכסה המעשנה ומבשלים בטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס למשך שעה נוספת, או עד שקוביות הבריסקט החלו לספוג את המיצים והסוכר התקרמל.
  8. מוצאים מהמעשנה, מחכים 10 דקות ומגישים לסועדים ומקווים שישאר לכם משהו לפני שתתיישבו. תודו לנו אחר כך

  • 90