תהליך ההכנה

0/0 ביצעת
  1. מחממים מעשנה מראש ל- 107 מעלות צלזיוס עם העץ שבחרתם.
  2. משתמשים במגבת נייר כדי לייבש את הסטייקים מכל הצדדים. מתבלים מכל עבר במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  3. מניחים את הסטייקים על המעשנה, סוגרים את המכסה ומעשנים עד שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק תגיע ל- 46 מעלות צלזיוס (לסטייק בדרגת עשייה רייר), 51 מעלות (למדיום רייר), 57 מעלות (מדיום), 62 (מדיום וול) או 68 מעלות (וול דאן).
  4. מוציאים את הסטייקים מהגריל ומניחים אותם בצד בזמן שמחממים מחבת מברזל יצוק על אש גבוהה
  5. שמים במחבת מעט שמן בעל דרגת רתיחה גבוהה (כמו שמן אבוקדו). מניחים את הסטייקים בתבנית וצורבים כ -2 דקות לכל צד. צולים את הסטייקים עד שהטמפרטורה הפנימית שלהם מגיעה למידה הרצויה: 51 מעלות צלזיוס (רייר), 57 מעלות (מדיום רייר), 62 מעלות (מדיום), 68 מעלות (מדיום וול) או 73 מעלות צלזיוס (וול דאן).
  6. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ונותנים להם לנוח 10 דקות. אפשר לפזר עוד טיפה מלח לאחר החיתוך.

  • 57